Wij zijn dus Marleen en Frans Verheggen, met name Frans heeft de duivenliefhebberij van kinds af aan ingegoten gekregen door zowel zijn opa als  zijn oom. Als 4 jarige stond hij de duivenkooi al mee schoon te krassen en
te betimmeren, toen het nieuwe (ondertussen al weer vervangen) werd gezet. 
Duiven vond hij prachtig om te zien, maar ja geen tijd, liefde en vele  andere dingen gingen voor... Dit tot zijn 18e en zijn Opa en oom hem aanzette tot de duivensport zelf. Van Opa heeft hij dan ook zijn eerste hok met duiven gekregen. In het begin wist hij er geen raad mee, maar na enkele jaren had hij het enigszins door.
Ondertussen leerde Frans, Marleen van den Oord kennen, welke ondertussen de scepter zwaait bij de jonge duiven en beslist welke duiven eruit mogen of wij perse moeten houden. Ook zij is inmiddels met het duivenvirus besmet en zou duiven niet meer weg kunnen denken. De duiven waarmee hij is begonnen zijn niet van de minste liefhebbers. Zo zijn zij bij, wijlen Chris van de Velden uit Zuid Beijerland een aantal duiven gaan halen, en de andere helft bij Theo Streefkerk uit Ameide. Respectievelijk goede liefhebbers voor de overnachtfond, want vitesse dat lag Frans niet zo. Waar sommige mensen zeggen; "massa is kassa"!! zegt hij hoe kleiner je bent hoe meer resultaat je zal halen. Ook al kost de meerdaagse fond veren. Een klein hok is wat zij voor ogen hebben.
De eerste 2 jaar gingen Frans niet echt voor de  wind, maar het derde jaar, was voor Frans een jaar wat hij waarschijnlijk nooit meer zal evenaren met vroege duiven en goede nationale en internationale prijzen.
In 2009 zijn zij totaal opnieuw moeten beginnen, gezien zij samen gingen wonen en dus verhuizen. In eerste instantie kregen zij geen vergunning voor een duivenkooi in hun tuin en moesten ze genoodzaakt uitwijken naar Spoordonk waar de schoonouders van Frans woonden. Dit heeft
hen geen vruchten geworven al werden er wel prijzen verdiend. 

In 2014 en 2016 hebben zij ervoor gekozen om hun gezin uit te breiden. Hierdoor zijn zij in 2016 verhuisd. Dus wederom een nieuwe start. Met de jonge duiven werd in 2016 al (in)gevlogen vanaf het nieuwe adres. Laten we hopen voor hen, dat de resultaten er snel zijn.

Wij wensen iedereen succes voor zolang hij mag spelen, en wat gij niet wilt dat u geschied doe dat ook onze duiven niet!

Maak jouw eigen website met JouwWeb